u-finlyandiyi-borotisya-z-achs-bude-labrador-na-prizvisko-riko

У Фінляндії боротися з АЧС буде лабрадор на прізвисько Ріко

 • 9873 переглядiв

КИЇВ. 21 серпня. УНН. З метою запобігти проникненню африканської чуми свиней (АЧС) у Фінляндію в аеропорту Гельсінкі буде працювати пошукова собака. Про це пише WATTAgNet.com, передає УНН.

Тварина буде відстежувати нелегальне ввезення м'ясних продуктів на територію країни.

"Такий захід безпеки пов'язаний з тим, що сьогодні АЧС бушує в Китаї. Аеропорт Гельсінкі приймає багато рейсів з Азії. Тільки у 2018 році пасажирооборот між Фінляндією і Китаєм склав 600 тис. людей. Вірус може бути ввезений на території країни через м'ясні продукти", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Канаді до боротьби з АЧС долучать собак

У разі, якщо АЧС проникне на територію Фінляндії, свинарство та м'ясна промисловість країни може понести десятки мільйонів євро збитків.

Кличка собаки, навченого для роботи в службі безпеки аеропорту, - Ріко. Це лабрадор, який у даний час проходить навчання. До своєї оперативної роботи він приступить у 2020 році.

Нагадаємо, сьогодні АЧС бушує на території багатьох європейських та азіатських країн. Постраждали від вірусу Болгарія, Румунія, Польща, Сербія, Росія, Україна, Китай, В'єтнам, Таїланд, Лаос та інші.

Наприклад, в Україні вірус не вщухає з 2012 року. Тільки з початку 2019 року було зафіксовано вже майже 40 спалахів захворювання. У минулому році їх кількість досягла 145. Вірус проник в усі регіони нашої країни.

За словами Сергія Тригубенка, боротися з вірусом нашій країні заважають кілька факторів: нескінченний процес реформування Держпродспоживслужби і брак компетентних кадрів.

Більш того, в Україні фермери масово приховують АЧС, впевнений експерт Микола Бабенко. Причина тому - колосальні матеріальні збитки, які держава не в змозі компенсувати свинарям.

Українські Національні Новини

Новини Світу