u-finlyandiyi-proklali-uzhe-370-km-gazoprovodu-pivnichniy-potik-2

Проклали уже 370 км газопроводу "Північний потік-2"

 • 14322 переглядiв

КИЇВ. 23 грудня. УНН. Судно Pioneering Spirit приступило до укладання газопроводу "Північний потік-2" в Фінляндії. Реалізація проекту йде за графіком, вже укладено близько 370 км газопроводу. Про це йдеться в повідомленні оператора проекту компанії Nord Stream 2, передає УНН.

"Трубоукладне судно з динамічним позиціонуванням Pioneering Spirit приєдналося до флотилії судів для укладання газопроводу "Північний потік-2" у виключній економічній зоні (ВЕЗ) Фінляндії. Pioneering Spirit продовжить укладання газопроводу слідом за судном Solitaire, які працювали в Фінляндії з вересня. Судно Solitaire попрямувало в південну частину ВЕЗ Швеції для укладання 510-кілометрової ділянки газопроводу в найближчі місяці", - сказано в повідомленні.

У компанії відзначають, що Pioneering Spirit довжиною 382 м, шириною 124 м і з багатонаціональним екіпажем чисельністю 570 осіб, і Solitaire довжиною 300 м, шириною 41 м і з екіпажем чисельністю 420 чоловік, належать компанії Allseas.

Під час трубоукладки допоміжне дослідницьке судно контролює правильність положення газопроводу на морському дні.

"Реалізація проекту "Північний потік-2" йде за графіком. Компанія Nord Stream 2 отримала необхідні дозволи в чотирьох з п'яти країн. Роботи ведуться в Швеції, Фінляндії, Німеччині і Росії відповідно до виданих національних дозволів. Ведуться будівельні роботи на берегових ділянках в Росії і Німеччини. Судно Audacia вчора завершило трубоукладальні роботи в водах Німеччини. Всього в даний час вже укладено близько 370 км газопроводу", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, на цьому тижні сенатори представили Конгресу США резолюцію, яка закликає президента Дональда Трампа дати відсіч російській агресії в Чорному морі. Сенатори також виступили за скасування будівництва трубопроводу "Північний потік-2".

Українські Національні Новини

Політика