u-finlyandiyi-rozpochalisya-parlamentski-vibori

У Фінляндії розпочалися парламентські вибори

 • 8095 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Понад 900 виборчих дільниць по всій країні відкрилися о 09:00 за місцевим часом. Про це повідомляє УНН, з посиланням на ТАСС.

Повідомляється, що станом на 9 ранку, в країні відкрито більше 900 виборчих дільниць.

Проголосувати жителі зможуть до 20:00. Відразу після закриття дільниць Мін'юст Фінляндії опублікує перші підсумки виборів. За їх результатами буде визначено склад однопалатного парламенту (200 депутатів) на наступні чотири роки, сформовано новий уряд і призначено прем'єр-міністра.

Фіни будуть вибирати майже з 2,5 тис. кандидатів від 19 партій. Проголосувати зможуть громадяни, які досягли 18 років. В ході дострокового голосування (3-9 квітня) свою позицію висловили 36,5% жителів (близько 1,5 млн осіб з 4,25 млн). Явка в достроковий період виявилася вищою, ніж чотири роки тому, коли вона склала 32,3%.

Правляча коаліція (в складі партії прем'єр-міністра Юхи Сіпіл "Фінський центр", Національної коаліційної партії і "Синього майбутнього") пішла у відставку 8 березня, проте за вказівкою президента Саулі Нііністьо уряд продовжує виконання своїх робочих обов'язків до закінчення терміну повноважень.

Нагадаємо, що на виборах президента України в Фінляндії не змогло проголосувати близько 10% виборців.

Українські Національні Новини

Новини Світу