u-finlyandiyi-zafiksuvali-drugiy-vipadok-koronavirusu

У Фінляндії зафіксували другий випадок коронавірусу

 • 13933 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. У фінки, яка прийшла на обстеження в медичний округ Гельсінкі і Уусімаа HUS у Фінляндії, був виявлений коронавірус. Жінка прилетіла з Італії до Фінляндії в неділю. Про це УНН повідомляє з посиланням на Yle.

"У медичному окрузі Гельсінкі і Уусімаа підтверджений випадок зараження коронавірусом. Згідно з даними медичного округу, зараження було підтверджено сьогодні в другій половині дня. Пацієнт заразився в Мілані. Йдеться про жінку робочого віку, яка самостійно прийшла в HUS на обстеження", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляють в HUS, жінка зараз перебуває у відділенні в Університетській лікарні Гельсінкі в Мейлахті. У неї температура, але вона в хорошому стані.

Старший лікар-інфекціоніст Аско Ярвінен зазначив, що вона перебуває в лікарні тільки в цілях запобігання поширенню зараження.

Ярвінен розповів, що жінка прилетіла з Мілана в неділю і звернулася до лікаря на наступний день. Вона летіла до Фінляндії одна з пересадкою і після приїзду була в тісному контакті (спілкувалася більше 15 хвилин) тільки з двома людьми. З ними вже зв'язалися і у них поки немає ніяких симптомів. За словами лікаря, ці люди зараз перебувають на домашньому карантині і їм була дана інструкція звернутися до лікаря, якщо у них з'являться симптоми коронавірусу.

Зараз відомство THL з'ясовує, з ким жінка контактувала під час поїздки з Італії до Фінляндії.

У столичному медичному окрузі, а також в інших лікарнях Фінляндії готові до прийняття пацієнтів з коронавірусом, заявив головлікар відомства THL Танелы Пуумалайнен. Незважаючи на це, як зазначає Ярвінен, наразі ризику заразитися вірусом в Фінляндії немає.

Як зазначається, йдеться про другий виявлений у Фінляндії випадок коронавірусу. У попередній раз в кінці січня носієм вірусу виявилася туристка з Китаю.

У Міккелі перевіряють підозри на коронавірус. Лабораторний аналіз буде готовий в четвер. Увечері в середу стало відомо, що в Ювяскюля не було виявлено коронавірусу.

Українські Національні Новини

Новини Світу