u-firtasha-oskarzhat-aresht-kiprom-mayna-na-46-milyoniv-dolariv

У Фірташа оскаржать арешт Кіпром майна на 46 мільйонів доларів

 • 16328 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Група компаній Group DF українського мільярдера Дмитра Фірташа оскаржить арешт рухомого і нерухомого майна на 46 мільйонів доларів. Про це у Group DF повідомили у середу, 16 січня, і додали, що попри арешт група, як і раніше, залишається власником цих активів, а обмежувальні заходи є тимчасовими, повідомляє УНН із посиланням на DW.

Там також зауважили, що арешт майна не впливає на роботу бізнесів групи ні в Україні, ні за кордоном.

"На сьогоднішній день підприємства Group DF продовжують працювати в нормальному режимі", - повідомили у холдингу.

Раніше повідомлялось, що суд Кіпру арештував рухоме і нерухоме майно українського мільярдера Дмитра Фірташа вартістю майже на 46 мільйонів доларів США. Під арешт потрапила і головна компанія олігарха Group DF Holdings Limited.

Приводом для арешту став позов російського банку "ВТБ", якому заборгували дві структури бізнесмена, а саме ПрАТ "Юкрейніан Кемікал Продактс" і ТОВ "Титанові інвестиції", які є власниками низки заводів у Криму.

За даними DW, юристи банку "ВТБ" подали позов до суду кіпрського міста Лімасол ще 20 грудня 2018 року. Позов пов'язаний з кредитом, який компанії Фірташа "Юкрейніан Кемікал Продактс" і "Титанові інвестиції" взяли у банку в квітні 2015 року. Загальна сума заборгованості складає 2,5 мільярда російських рублів (близько 32,6 мільйона євро). У прес-службі "ВТБ" підтвердили інформацію про арешт активів Фірташа.

Бізнес-активи Фірташа здебільшого розташовані в Україні. Однак після анексії Криму Росією два його хімзаводи - "Кримський титан" і "Кримська сода" - опинилися в окупованому регіоні. Компанії, до яких позивається "ВТБ", пов'язані з цими активами. Розгляд позову по суті розпочнеться наприкінці січня.

53-річний Фірташ, який входить до списку найбагатших українців, є одним з відповідачів.

Нагадаємо, згідно із заявою Генерального прокурора України Юрія Луценка, ГПУ буде звертатися в суд про накладення арешту на активи бізнесмена Дмитра Фірташа в Україні, після того як буде висновок експертизи про нанесення збитків державному бюджету в результаті ухилення від сплати податків підконтрольних бізнесменові підприємств.

Українські Національні Новини

Політика