u-frantsiyi-masovo-ginut-delfini

У Франції масово гинуть дельфіни

 • 15672 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. У Франції зафіксована рекордна загибель дельфінів. З початку року понад 1100 мертвих ссавців викинуло на берег. Про це повідомляє УНН з посиланням на Еuronews.

Такий високий рівень смертності особин за такий короткий період вчені фіксують вперше за 40 років. НВО із захисту навколишнього середовища стверджують, що причина криється в збільшенні масштабів промислового рибальства.

За даними Товариства охорони морської фауни, більшість виявлених тварин побували в рибальських мережах і померли від отриманих в них ран.

"Проблема в тому, що дозволені методи рибальства мають деструктивний характер. Вони застосовуються всюди без розбору, навіть в зонах з крихким екологічним балансом, в місцях проживання особин охоронюваних видів. І для вирішення цієї проблеми встановленого контролю явно недостатньо, як і передбачених санкцій за порушення. І в результаті ми маємо безкарність, що само по собі обурливо", - нарікає Ламія Ессемлалі, глава французького відділення Товариства охорони морської фауни (Sea Shepherd).

За підрахунками активістів, наведені вченими дані - це лише 20% від загального числа тих, хто гине в океані тварин ряду китоподібних.

План по їх захисту до кінця року обіцяє реалізувати французька влада, в тому числі - встановити спеціальні звукові пристрої, які будуть відлякувати дельфінів від зон, де промишляють рибалки.

Як повідомляв УНН, в Євпаторії масово гинуть дельфіни .

Українські Національні Новини

Новини Світу