u-frantsiyi-progolosuvali-za-pensiynu-reformu-popri-protesti-gromadyan

У Франції проголосували за пенсійну реформу, попри протести громадян

 • 789583 переглядiв

КИЇВ. 12 березня. УНН. У сенаті Франції підтримали проєкт пенсійної реформи, який зобов'язує поступове підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років, передає УНН з посиланням на сторінку у Twitter прем'єр-міністра Франції Елізабет Борн.

Цитата

"Після сотень годин дебатів Сенат прийняв план щодо пенсійної реформи. Це вирішальний етап, щоб довести до кінця реформу, яка забезпечить безпеку майбутніх наших пенсій", – написала Борн.

Доповнення

Пенсійний законопроєкт підтримали 195 сенаторів, проти виступили 112 осіб.

#Vote | Après une centaine d’heures de débat, le Sénat adopte le texte de la réforme des retraites. Une étape décisive pour faire aboutir une réforme qui assurera l’avenir de nos retraites. Totalement engagée pour permettre une adoption définitive dans les prochains jours. pic.twitter.com/c2KC0XxB0s

— Élisabeth BORNE (@Elisabeth_Borne) March 11, 2023

Раніше

Понад мільйон людей вийшли на вулиці по всій Франції у спробі зірвати непопулярну реформу пенсійного забезпечення президента Еммануеля Макрона. За оцінками міністерства внутрішніх справ, близько 1,12 мільйона людей взяли участь у загальнонаціональних протестах у Франції проти пенсійної реформи, яка підвищить пенсійний вік з 62 до 64 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу