u-frantsiyi-rozpochavsya-drugiy-tur-prezidentskikh-viboriv

У Франції розпочався другий тур президентських виборів

 • 117772 переглядiв

КИЇВ. 24 квітня. УНН. У Франції сьогодні розпочався другий тур президентських виборів, за результатами якого стане відомо, хто буде главою держави наступні п'ять років. Про це повідомляє з посиланням на сайт департаменту правової та адміністративної інформації Франції, інформує УНН.

Деталі

За перемогу у другому турі змагаються чинний президент Франції Емманюель Макрон та лідер ультраправого "Національного об'єднання" Марін Ле Пен.

Макрон у першому турі здобув 27,85% голосів виборців, Марін Ле Пен – 23,15%.

Виборчі дільниці відкрили вранці о 8:00 та закриють о 19:00, за винятком великих міст, де виборці можуть проголосувати до 20:00.

Як зазначили, на територіях Мартініки, Гваделупи, Гайани, Сен-П'єра та Мікелону, Сен-Бартелемі, Сен-Мартена, Французької Полінезії, а також американського континенту, громадяни Франції голосували у суботу, 23 квітня.

За законом, до закриття останніх виборчих дільниць на материковій Франції (неділя, 24 квітня о 20:00) заборонено поширювати будь-які дані опитувань, проведених на виході з виборчих дільниць або будь-які результати.

Доповнимо

У першому турі виборів президента Франції, який відбувся 10 квітня, брало участь 12 кандидатів.

12 кандидатів, від крайніх лівих та крайніх правих, увійшли до виборчого бюлетеня у першому турі. Два фіналісти, чинний президент Франції Емманюель Макрон та лідер ультраправого "Національного об'єднання" Марін Ле Пен, змагаються за посаду президента країни.

На попередніх виборах у 2017 році у другому турі Макрон переміг Ле Пен, здобувши 66% голосів проти 34%.

Українські Національні Новини

Політика