u-frantsiyi-straykuyut-aviadispetcheri-ne-zletilo-blizko-20-litakiv

У Франції страйкують авіадиспетчери: не злетіло близько 20% літаків

 • 8676 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. У Франції сьогодні, 22 травня, скасували близько 20% авіарейсів в трьох найбільших аеропортах через страйк авіадиспетчерів і держслужбовців. Про це повідомляє AFP, передає УНН.

Відзначається, що в зв'язку з цим Головне управління цивільної авіації Франції звернулося до авіаперевізників з проханням скоротити польотну програму з аеропортів Парижа, Ліона, Марселя, а також рекомендувало пасажирам заздалегідь зв'язуватися з авіакомпаніями для того, щоб уточнити статус їхніх рейсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під загрозою страйку: Рахункова палата йде перевіряти "Украерорух"

Страйк проводять на заклик семи найбільших французьких профспілок.

Згідно з даними організаторів, сьогодні по всій території Франції пройдуть понад 100 зборів і маніфестацій практично у всіх регіонах країни. Очікується, що в акціях візьмуть участь понад 5 мільйонів французів, які виступають проти цілого переліку пропонованих урядом заходів.

Крім аеропортів, страйк профспілок торкнувся роботи лікарень, освітніх установ, дитячих садів і правоохоронних структур Франції.

Нагадаємо, що українські авіадиспетчери також заявили про можливість проведення страйку. Причина - недовіра чинному керівництву і вимоги його звільнити, які профільне міністерство інфраструктур ігнорує вже тривалий час.

Деякі ЗМІ припустили, що можливий страйк авіаційників може припасти на проведення в Україні фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА. В такому випадку в українських аеропортах на три доби можуть застрягти орієнтовно півмільйона пасажирів літаків.

"Я не можу замість колективу приймати рішення. І не можу говорити про якісь дати. Я можу сказати одне, учасники Трудовий конференції висловили готовність до таких радикальних заходів. Їхні вимоги півроку ігноруються з боку МІУ. Звернення колективу і профспілок про те, що "Украерорух" не повинні очолювати люди, які фігурують в кримінальних справах про корупцію, нікому не цікаві. Більш того, окремі чиновники міністерства намагаються "закрити рот" і співробітникам ДП, і профспілкам", - сказав з цього приводу голова Ради підприємства Кирило Поліщук.

Також, за його словами, вимоги працівників "Украероруху" про звільнення чинного керівництва пов'язані з корупційними звинуваченнями.

"А колектив вирішив і висловив недовіру директору Бабейчуку і його заступникам. На підставі цього зажадав від міністра Омеляна звільнити Бабейчука, Мельника, Шевчука, Гомболевського і Касьяненка. Причина недовіри цим людям і таких вимог в тому, що при зазначених чиновниках з підприємства було виведено 405 млн грн на банк-банкрут "Платинум банк". На нашу думку, це була банальна схема розкрадання бюджетних коштів. За цим фактом порушено вже три кримінальні справи, а їх фігуранти продовжують керувати "Украерорухом". В якій країні таке можливо?" - додав він.

Українські Національні Новини

Новини Світу