u-frantsiyi-v-rezultati-sutichok-z-demonstrantami-postrazhdali-12-politseyskikh

У Франції в результаті сутичок з демонстрантами постраждали 12 поліцейських

 • 14341 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. У Франції "Марш свободи" закінчився сутичками з поліцією. В результаті 12 поліцейських постраждали, повідомляє УНН з посиланням на BFMTV.

16 січня в багатьох міста Франції пройшов "Марш свободи" проти закону про глобальну безпеку. Всього в акціях взяли участь понад 34 тисяч осіб.

У більшості міст акції проходили мирно. Однак в Нанті відбулися зіткнення демонстрантів з поліцією.

В результаті 12 поліцейських отримали травми. Про кількість постраждалих і затриманих серед мітингувальників в Нанті не повідомлялося.

У Парижі також відбувся Марш. За підрахунками влади в ньому взяли участь більше 6 тисяч осіб, 24 були заарештовані.
Всього ж по всій країні були заарештовані 75 осіб.

Нагадаємо, протести проти закону "Про глобальну безпеку" відбувалися у Франції і в 2020 році. Документ передбачає обмеження на відеозйомку поліцейських операцій. А публікація фотографій поліцейських при виконанні обов'язків карається штрафом в розмірі до 45 тисяч євро або позбавленням волі на строк до одного року в тому випадку, якщо поширення цих кадрів "загрожує фізичній або психічній недоторканності окремих чиновників".

Критики нового закону вважають, що він може завдати шкоди свободі преси. Відповідно до одного з положень закону журналісти повинні попередньо зареєструватися для освітлення демонстрацій на місцях.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Криму практично пересохло сім водосховищ

     • 28705 переглядiв

    У Білорусі відключили енергоблок недавно запущеної АЕС

     • 20363 переглядiв