u-frantsiyi-vruchili-kinopremiyu-sezar

У Франції вручили кінопремію "Сезар"

 • 25233 переглядiв

КИЇВ. 29 лютого. УНН. Французька академія кінематографічних мистецтв і техніки оголосила лауреатів премії "Сезар-2020". Кращим фільмом визнали картину "Знедолені" режисера Ладжі Лі. Список переможців опублікований на сайті премії, передає УНН.

Так, фільм "Знедолені" (Miserables) режисера Ладжі Лі отримав національну французьку кінопремію в номінації "Кращий фільм". За кращу режисуру нагородили Романа Поланскі - французька Академія кіно зазначила його за фільм "Офіцер і шпигун" (J'accuse). Також він удостоївся нагороди за кращу адаптацію сценарію. Однак Поланскі і вся команда його фільму не прийшли на церемонію за нагородою.

"Сезар" за кращу чоловічу роль отримав Рошді Зем, який зіграв у фільмі "Боже мій" (Roubaix, une lumière), а кращою актрисою в цьому році стала Анаіс Демустьє, що отримала нагороду за роль у фільмі "Аліса і мер" (Alice et le maire).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хелен Міррен отримала на Берлінале почесного "Золотого ведмедя"

Нагороду за кращий іноземний фільм отримала картина "Паразити" південнокорейського режисера Пон Чжун Хо, яка кілька тижнів тому завоювала головну нагороду кіноакадемії США в категорії "Кращий фільм".

Як раніше повідомляв УНН, режисер Роман Поланскі, який удостоївся премії Академії мистецтв і технологій кінематографа - "Сезар" - як кращий режисер за картину "Офіцер і шпигун" ( "J'accuse"), не з'явився 28 лютого на церемонію нагородження в концертному залі "Плейель" в Парижі через скандал навколо свого імені.

Українські Національні Новини

Новини Світу