u-frantsiyi-znovu-zavorushennya-pid-lionom-spalili-desyatki-avto-postrazhdav-politseyskiy

У Франції знову заворушення: під Ліоном спалили десятки авто, постраждав поліцейський

 • 18793 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Погроми почалися в п'ятницю ввечері, 5 березня, в місті Рійє-ла-Пап під Ліоном. Десятки молодиків палили машини і громили автобусні зупинки. Усі дороги, що ведуть в епіцентр заворушень, були заблоковані пожежами. Всього, за даними поліції, було знищено 13 автомобілів і два автобуси. Про це повідомляє leprogres, пише УНН.

Деталі

Правоохоронці оперативно оточили район. Погроми вдалося припинити і відновити порядок.

За словами мера міста Александра Вінсендана, поліція вже затримала 6 людей (у тому числі 4 неповнолітніх) і продовжує пошуки інших учасників заворушень. Силовики повідомили про одного пораненого поліцейського.

Як заявив мер, декілька місяців в місті було відносне затишшя. Однак, проведення силовиками операції з боротьби з наркоторгівлею в поєднанні з декількома обшуками розлютила місцевий криміналітет і викликала гнів.

Днем раніше, 4 березня, заворушення сталися в одному з районів Ліона. На цей раз погромники, частина з яких неповнолітні, вступили у вуличні бої з поліцією, а також спалили шість автомобілів і два мотоцикли. Конфлікт завершився арештом 12 молодих людей, 9 з яких невдовзі відпустили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час протестів у Парижі затримали щонайменше 28 осіб

На думку поліції, приводом до заворушень стала аварія, у якій сильно постраждав 13-річний підліток, який катався на моторолері без шолома. Його госпіталізували у важкому стані.

Українські Національні Новини

Новини Світу