u-frn-suditimut-vidomogo-vizitami-do-aneksovanogo-krimu-politika

У ФРН судитимуть відомого візитами до анексованого Криму політика

 • 12152 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. У Німеччині у понеділок розпочинається судовий процес у справі регіональних політиків Лівої партії, обвинувачених у фальсифікації виборів. Один з них - Андреас Маурер - відомий у зв'язку з його візитами до анексованого Криму, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Андреас Маурер - виходець з СРСР, голова фракції лівих у міськраді Квакенбрюка, що в Нижній Саксонії. В останні роки Маурер став часто відвідувати анексований Крим і виступати в російських ЗМІ. Цієї весни Маурер побував в Криму двічі - на Ялтинському міжнародному економічному форумі, що завершився 21 квітня, а до цього - на виборах президента Росії 18 березня. Російські ЗМІ називали його "спостерігачем з Німеччини". ОБСЄ своїх спостерігачів в Крим не направляла. Крім того, Маурер в цьому році відвідав контрольовану "ДНР" територію на Донбасі.

Політик закликає до скасування західних санкцій і визнанням Криму частиною РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол України закликав МЗС ФРН відреагувати на візит німецького політика до Криму

Всього на лаві підсудних у земельному суді міста Оснабрюк на північному заході Німеччини в понеділок опиняться п'ять осіб, з них четверо - політики. Прокуратура вважає, що під час виборчої кампанії на місцевих виборах в Квакенбрюці влітку 2016 року вони чинили неприпустимий вплив на результат. Зокрема, йдеться про поширену в Німеччині практику письмового голосування, коли виборець голосує не на дільниці, а відправляє бюлетень поштою.

Андреаса Маурера серед іншого звинувачують в п'яти випадках фальсифікації виборів, повідомили в прес-службі суду. Сам політик раніше в інтерв'ю німецьким ЗМІ заперечував свою провину. Один з його аргументів, який, зокрема, наводить газета Die Welt, - результат повторного голосування. За словами Маурера, партія вела звичайну агітацію.

Процес в земельному суді Оснабрюка триватиме як мінімум до кінця травня. За фальсифікацію виборів законодавство Німеччини передбачає покарання від грошового штрафу до позбавлення волі на строк до п'яти років.

Українські Національні Новини

Новини Світу