u-fsb-rf-zayavili-pro-zatrimannya-chlena-pravogo-sektora

У ФСБ РФ заявили про затримання члена "Правого сектора"

 • 11803 переглядiв

КИЇВ. 9 квітня. УНН. Співробітники ФСБ Росії і МВС РФ затримали на території Московського регіону чоловіка, який нібито є учасником організації "Правий сектор", забороненої на території РФ. Про це повідомили у прес-службі УФСБ РФ по Москві і Московській області, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"Органами ФСБ Росії спільно з Міністерством внутрішніх справ Росії в результаті проведених 9 квітня оперативно-слідчих заходів на території Московського регіону затримано громадянина України Пиріжка І. - активного учасника української праворадикальної організації "Правий сектор", - сказали в УФСБ РФ.

"Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - додали у прес-службі.

Слідчим підрозділом УФСБ РФ порушено кримінальну справу за ч. 1.1 ст. 282.2 і ч. 2 ст. 282.2 КК Росії ( "Організація діяльності екстремістської організації").

Як зазначено, під час проведених обшуків за місцями проживання та роботи зазначеної особи вилучена "література, символіка, обмундирування і спорядження" організації "Правий сектор", її "агітаційні" матеріали, в тому числі на електронних носіях, "засоби зв'язку та інші матеріальні докази причетності до діяльності організації "Правий сектор".

Як повідомляв УНН, 4 квітня підконтрольний Росії Севастопольський міський суд засудив Володимира Дудку та Олексія Бессарабова, які звинувачуються у "підготовці диверсій в Криму", до 14 років позбавлення волі кожного.

Українські Національні Новини

Політика