u-fsb-rf-zayavili-scho-ukrayinskiy-korabel-rukhayetsya-u-bik-kerchenskoyi-protoki-vimogi-zminiti-kurs-ne-vikonuye

У ФСБ РФ заявили, що український корабель рухається у бік Керченської протоки. Вимоги змінити курс не виконує

 • 23552 переглядiв

КИЇВ. 9 грудня. УНН. У ФСБ РФ заявили, що український корабель рухається у бік Керченської протоки, передає УНН із посиланням на ТАСС.

Цитата

“Український корабель рухається у бік Керченської протоки, вимоги змінити курс не виконує”, — цитує видання повідомлення ФСБ РФ.

Додамо

У той же час, телеканал “Дождь” повідомляє, що корабель “Донбас”, як повідомляє ФСБ, знаходиться за 18 морських миль від Керченської протоки, його дії створюють загрозу безпеці.

За інформацією видання, ФСБ РФ стверджує, що попередила український корабель про необхідність подання заявок на проходження Керченської протоки. Там відповіли, що слідувати через протоку не планують.

Нагадаємо

25 листопада 2018 року Російською Федерацією в Чорному морі було захоплено 3 українські військово-морські судна “Бердянськ”, “Нікополь” та “Яни Капу” та 24 члени їх екіпажів, які здійснюють мирний прохід з порту Одеси до порту Бердянськ.

Згодом Україна отримала перший процедурний наказ Арбітражного Трибуналу у справі про порушення імунітету трьох українських військово-морських суден та 24 члени їх екіпажів (Україна проти Російської Федерації) Конвенції ООН з морського права.

Українські Національні Новини

Суспільство