u-futbolniy-tsk-odin-iz-chleniv-zayaviv-pro-tisk-na-nogo-kasay

У футбольній ТСК один із членів заявив про тиск на нього - Касай

 • 23848 переглядiв

КИЇВ. 20 лютого. УНН. Один з член футбольної ТСК, яка вивчає питання будівництва футбольних майданчиків у Києві протягом 2017-2018 рр., написав заяву про те, що на нього здійснюється тиск та запропонував іншим членам Комісії підтримати його звернення до ГПУ. Про це у коментарі УНН розповів нардеп від “Слуги народу”, член ТСК Геннадій Касай.

Хто саме та як тиснув на цього одного члена Комісії, Касай не уточнив.

“Було засідання ТСК, де один із членів ТСК писав заяву, що він так вважає, що на нього здійснюється тиск. Один із членів ТСК. По цій заяві було винесено рішення головою подати звернення в прокуратуру на пана Рябошапку і на пана Разумкова — голову ВР. Ці заяви були підписані членами ТСК і подані. Це все, що було”, — розповів Касай.

Він також додав, що не вважає за потрібне проходити членам ТСК поліграф на предмет своєї можливої залежності від третіх осіб, адже Комісія ще продовжує роботу і не має своїм завданням когось завідома очорняти.

“Поліграф... ну, не думаю ... ТСК створена так, що до неї увійшли представники різних фракцій, у нас немає завдання когось очорнити — є завдання розібратися, що ми й робимо”, — сказав політик, додавши, що дата наступного засідання поки не визначена.

Нагадаємо, за словами політолога Андрія Смолія, члени “футбольної” ТСК мають пройти поліграф, щоб розвіяти чутки про свою залежність від депутата Григорія Суркіса.

Така пропозиція актуальна, каже експерт, особливо з огляду на смс-листування, що опублікували ЗМІ, і де Суркіс нібито вітав утворення “футбольної” Комісії і написав: “працюємо далі”.

Також нагадаємо, вперше інформацію про тиск на ТСК озвучив нардеп Григорій Мамка. За його словами “всі члени ТСК визнали той факт, що на ТСК здійснюється тиск”, хоча, як зазначив Касай, спочатку ініціював “заяву про тиск” лише один представник Комісії. Тож, ймовірно, що йдеться про самого Мамку, який є однопартійцем згаданого вище Григорія Суркіса.

Додамо, за словами нардепа Володимира Величковича, футбольна ТСК працює в умовах наявності конфлікту інтересів, про який всі знають, але який замовчують. 

Українські Національні Новини

Політика