u-g7-planuiut-do-samitu-lideriv-opratsiuvaty-varianty-vykorystannia-aktyviv-rf-dlia-pidtrymky-ukrainy

У G7 планують до саміту лідерів опрацювати варіанти використання активів рф для підтримки України

 • 16492 переглядiв

Міністри G7 заявили, що вивчать шляхи використання знерухомлених активів росії для підтримки України і нададуть рекомендації щодо всіх можливих варіантів напередодні саміту в Апулії.

Міністри країн G7 заявили, що вивчатимуть можливості використання знерухомлених російських активів для підтримки України і дадуть рекомендації напередодні саміту в Апулії (13-15 червня) про всі можливі напрямки та варіанти. Про це ідеться у комюніке за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ "Групи семи" на італійському острові Капрі, пише УНН.  

Деталі

Міністри G7 привітали ухвалення ЄС правових актів щодо непередбачених прибутків приватних осіб, отриманих безпосередньо від знерухомлених суверенних активів росії, "також з метою вивчення способів максимізувати вигоду для України, яку можна отримати від цих доходів".

"Суверенні активи росії в нашій юрисдикції залишатимуться знерухомленими доти, доки росія не припинить агресію і не заплатить за заподіяну нею шкоду", - зазначили при цьому у G7.

Ми продовжимо вивчати всі можливі шляхи надання допомоги Україні в отриманні компенсації від росії відповідно до наших відповідних правових систем та міжнародного права. На прохання лідерів ми продовжимо нашу роботу і дамо рекомендації напередодні саміту в Апулії про всі можливі напрямки та можливі варіанти, за допомогою яких знерухомлені російські суверенні активи можуть бути використані для підтримки України відповідно до наших відповідних правових систем і міжнародного права.

- зазначається у заяві міністерської зустрічі G7.

У "Групі семи" підкреслили, що "росія має заплатити за збитки та руйнування, які вона завдає". "Ми засуджуємо нещодавні ракетні та дронові удари росії по енергетичній інфраструктурі України та містах по всій Україні. Ми сповнені рішучості забезпечити повну відповідальність та підтримуємо Україну в отриманні компенсації за втрати, травми та збитки, що виникли внаслідок агресії росії", - ідеться у заяві.

Також там привітали запуск Реєстру збитків, завданих агресією російської федерації проти України.

18.04.24, 22:14 • [views_0]