u-gani-zastrelili-spivrobitnika-vvs

У Гані застрелили журналіста, співробітника ВВС

 • 10408 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. В Гані було вбито журналіста-розслідувача Ахмеда Хусейн-Суале, який був співробітником BBC. Про це повідомляє BBC, передає УНН.

За даними видання, Хуссейн-Суале працював в Гані під прикриттям та займався розслідуванням корупційного скандалу у футболі, через який голова футбольної федерації пішов відставку та спричинив подальший розпуск самої федерації.

Ахмеда вбили у столиці Гани, Аккрі, коли він їхав додому. В цей час два мотоциклісти під'їхали до його автівки та відкрили вогонь. Один постріл влучив у шию, ще два в груди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ виявили зв'язок людей "кухаря Путіна" зі смертю журналістів в ЦАР

Додається, що перед смертю журналіста член парламенту Гани Кеннеді Агьяпонг виступив в ефірі місцевого телебачення з публічним закликом "розібратися" з ним.

"Якщо ви побачите його десь – зламайте йому вуха. Я кажу вам, бийте його. Щоб не сталося, за це заплачу я. Він поганий хлопчик", – заявив політик. Під час ефіру було продемонстроване фото з обличчям журналіста.

Дії Агьяпонга стали реакцією на ефір фільму від BBC, де були задіяні матеріали Хуссейна-Суале про корупцію серед чиновників Футбольної асоціації Гани.

Зокрема, у фільмі була зйомка президента Федерації Квесі Найантакіі під час отримання хабара у розмірі 65 тисяч доларів у готелі.

Як повідомляв УНН, у минувщому році під час виконання професійних обов'язків було вбито 94 журналісти і працівника медіа. Це на 12 осіб більше, ніж у 2017 році. Таким чином нинішній рік привів до зміни діючого на протязі трьох років тренда на зменшення жертв серед журналістів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП