u-genshtabi-ozvuchili-prioritetni-zavdannya-okupantiv-nayblizhchim-chasom

У Генштабі озвучили пріоритетні завдання окупантів найближчим часом

 • 172625 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. У найближчій перспективі росій ські окупанти спробують наростити інтенсивність застосування авіації та завдання ракетних ударів по Україні та продовжать знищення цивільної інфраструктури. Про це на брифінгу в четвер сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Виходячи з розвитку ситуації, що склалась, і характеру діяльності угрупувань противника в операційних районах, найближчим часом пріоритетними завданнями для противника будуть: нарощування інтенсивності застосування авіації та завдання ракетних ударів як по позиціям наших військ, так і по цивільним і логістичним об'єктам на всій території України; продовження тотального знищення цивільної інфраструктури та мирного населення, насамперед за рахунок нанесення ракетно-авіаційних ударів», - сказав Громов.

Деталі

З його слів, в подальшому противник спробує вдатись до оточення і знищення угрупування Об'єднаних сил, створення стійкого сухопутного коридору з території Ростовської області рф до тимчасово окупованої території АР Крим і далі до так званої Придністровської Молдовської республіки.

Як результат, окупанти планують позбавити України виходу до Чорного та Азовського морів.

Також планується виявлення та порушення маршрутів логістичного забезпечення, знищення баз, складів, арсеналів зберігання озброєння та військової техніки, боєприпасів та інших запасів наряду зі зривом постачання озброєння та військової техніки, які надаються нам західними партнерами, є також пріоритетним завданням для противника, повідомив Громов.

Нагадаємо

За інформацією Міноборони, російська федерація здійснює підготовку до ведення довготривалої війни, переходить на посилений режим виробництва військового озброєння та техніки.

Українські Національні Новини

Суспільство