u-golovi-krivorizkoyi-rayradi-yakiy-vidibrav-nezakonnu-zemlyu-u-biznes-partnera-yuzika-proveli-obshuk

У голови Криворізької райради, який відібрав незаконну землю у бізнес-партнера Юзіка, провели обшук

 • 20926 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Голова Криворізької райради Віктор Мудрий повідомив про тиск з боку поліції після того, як поставив на голосування питання про передачу землі, яку незаконно обробляє наближений до Юзіка (Юрія Корявченкова) місцевий депутат Олександр Фастовець. Про це Мудрий заявив у ефірі телеканалу "Прямий".

Деталі

Голосування стосувалося 5 тис. га комунального підприємства "Широківське". Райрада хотіла передати землю у власність територіальних громад, на території яких вона знаходиться. У майбутньому ділянки будуть передані місцевим жителям, які не брали участь у розпаюванні: медикам, лікарям, учасникам АТО і тд.

Голосування намагався зірвати голова фракції "Слуга народу" у Криворізькій райраді, фермер Олександр Фастовець. Мудрий акцентував, що він є бізнес-партнером Юзіка. "Фастівець не один рік незаконно засіває цю землю. Раніше рейдерським шляхом її передали громаді з кишеньковим головою-корупціонером і через договори тіньової оренди ця земля перейшла в оренду Фастовцю, який отримував серйозні доходи. За оцінками експертів, це близько 4 млн доларів на рік. Йому вчора було, що втрачати", - повідомив голова райради.

Щоб зірвати сесію, Фастовець разом з депутатом від СН Денисом Векленком завели до райради тітушок, які виламали двері і увірвалися до сесійної зали. За словами Мудрого, Векленко став перерізати дроти мікрофонів на президії, а Фастовець вдарив кулаком по обличчю присутнього на сесії учасника АТО. Зав'язалася масова бійка. Поліція, яка прибула на місце, зажадала евакуювати всіх присутніх через те, що будівля райради нібито замінована. "Це викликало вже відвертий сміх. Всі розуміли: це необхідно, щоб зірвати сесію. Депутати і люди не вийшли із залу. Під час голосування відбувався хаос. Ми повторно поставили на голосування дане рішення, голосів вистачило", — додав Мудрий.

Перевірка будівлі вибухонебезпечних предметів не виявила. Однак після голосування поліція допитала голову райради і влаштувала обшук в його кабінеті. “У нас вилучена майже вся комп'ютерна техніка на сьогодні, вся документація. Я так розумію, що мета була одна: вилучити печатку райради, щоб не дати мені поставити печатку на рішенні і не дати цьому рішенню вступити в силу", - повідомив Мудрий.

Українські Національні Новини

Суспільство