u-gonkongu-politsiya-zastosuvala-slozoginniy-gaz-dlya-rozgonu-studentiv

У Гонконгу поліція застосувала сльозогінний газ для розгону студентів

 • 9740 переглядiв

КИЇВ. 12 листопада. УНН. Поліція застосувала у вівторок вранці сльозогінний газ для розгону протестуючих біля Міського університету Гонконгу в районі Коулун Тон. Про це повідомляє УНН з посиланням на радіостанцію RTHK.

Заворушення сталися після того, як демонстранти в масках спробували перекрити дороги.

У понеділок місто охопила нова хвиля заворушень, в яких в основному беруть участь студенти. Вони почали блокувати дороги в різних районах в спробі паралізувати рух автотранспорту. На цьому тлі у вівторок були припинені заняття практично у всіх місцевих університетах. Порушено рух автобусів по десятках маршрутів, закриті кілька станцій метро.

За останній день в ході різних інцидентів були поранені понад 60 осіб. Двоє постраждалих перебувають у критичному стані, включаючи 21-річного учня коледжу, який отримав вогнепальне поранення в живіт.

Нагадаємо, на початку літа в Гонконзі почалися масові акції протесту проти наміру влади прийняти законопроект про екстрадицію, що дозволяє видавати правопорушників материкового Китаю. Незважаючи на відкликання законопроекту, прихильники опозиції з числа студентської молоді висловлюють готовність продовжувати протести.

Українські Національні Новини

Новини Світу