u-gonkongu-protestuvalniki-namagalis-vtekti-z-otochenogo-universitetu-cherez-kanalizatsiyu

У Гонконгу протестувальники намагались втекти з оточеного університету через каналізацію

 • 10583 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. У Гонконгу протестувальники, які залишились у оточеному поліцією кампусі Політехнічного університету, намагались втекти через каналізацію. Про це повідомило BBC, передає УНН.

Кампус навчального закладу став місцем, де в останні місяці відбуваються найзапекліші сутички між правоохоронцями та протестувальниками. В приміщенні Політехнічного університету перебувають сотні учасників протесту. Поліція оточила будівлю й заарештовує усіх, хто намагається покинути навчальний заклад.

Як повідомило ВВС, минулого тижня правоохоронці затримали шістьох осіб, які намагались втекти з університету через каналізацію.

"У групу ввійшли двоє чоловіків, що вилізли з підземного стоку та четверо людей - троє чоловіків і жінка, які зняли кришку люка і опустили мотузку в каналізацію, щоб допомогти їм", - йдеться у повідомленні.

Спробу вийти з облоги через каналізацію спробували ще близько сотні людей, взявши з собою смолоскипи та протигази. Але їм завадили поліцейські, які застосували сльозогінний газ. Багатьох під час невдалої втечі затримали.

"Каналізація була дуже смердюча, багато тарганів, багато змій. Кожен крок був дуже, дуже болючим. Я ніколи не думав, що одного разу мені потрібно буде ховатися в каналізацію або втекти через каналізацію, щоб вижити", - розповів 21-річна студентка Боуі.

Її група провела годину у гарячій воді. Але, як з'ясувалось, увесь цей час мітинг арі знаходились на території університету, що дуже їх пригнічило.

Наразі пожежники заблокували головний вхід у каналізацію в університеті, щоб запобігти втечам.
Облога Політехнічного університету поліцією тривала чотири дні. Правоохоронці застосовували проти протестувальників сльозогінний газ та водомети. Мітингувальники відповідали камінням, коктейлями Молотова та стрільбою з луків.

За даними президента студентської спілки Політехнічного університету Гонконгу Кена Ву, у самому кампусі можуть залишатися до 500 людей. За його словами, й них достатньо води, але замало їжі.

Поліція закликала всіх, хто перебуває в університеті, кинути зброю та небезпечні предмети, зняти протигази й "упорядковано" вийти з кампуса через один з виходів.

Раніше голова Політехнічного університету професор Чін-Гуан Тенг оприлюднив відеозвернення до протестувальників, у якому завірив їх, що уклав угоду з правоохоронцями. За його словами, якщо учасники протесту погодяться вийти з університету, він "особисто супроводжуватиме" їх до поліцейського відділку, де буде гарантувати, що справи стосовно протестувальників розглядатимуть чесно. На роздуми мітингувальникам дали декілька днів.

Нагадаємо, поліція Гонконгу штурмом взяла університет, в якому забарикадувалися студенти.

Українські Національні Новини

Новини Світу