u-gpu-ne-viklyuchili-scho-zvilnenomu-z-rf-kostenku-zaproponuyut-ugodu-zi-slidstvom

У ГПУ не виключили, що звільненому з РФ Костенку запропонують угоду зі слідством

 • 10538 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Звільненому з російського ув’язнення активісту Олександру Костенку, стосовно якого є порушене кримінальне провадження в Україні, можуть запропонувати угоду зі слідством. Про це повідомив УНН речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Розслідування (щодо Костенка - ред.) не завершено, воно було призупинено. У разі продовження Національною поліцією цього кримінального провадження, процесуальне керівництво буде здійснювати прокуратура Києва. Ми також не виключаємо, що пану Костенку буде запропонована угода зі слідством", - сказав речник ГПУ.

Лисенко також розповів, що свого часу Служба безпеки України розпочинала розслідування кримінального провадження щодо Костенка, але згодом передала провадження до Нацполіції. Слідство здійснює поліція Святошинського району Києва.

Як повідомляв УНН, український політв’язень Олександр Костенко вийшов на волю після відбування покарання у Кіровській області РФ і наразі прямує до Москви.

6 серпня Костенко прибув до Києва.

Нагадаємо, у 2014 році Служба безпеки України затримала Олександра Костенка та Станіслава Краснова за незаконне зберігання зброї та вибухонебезпечних речовин.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП