u-gpu-povidomili-pro-dolyu-konfiskovanikh-u-litvi-milyoniv-yu-ivanyuschenka

У ГПУ повідомили про долю конфіскованих у Латвії мільйонів Ю.Іванющенка

 • 17724 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Латвійський апеляційний суд у вівторок, 7 березня, залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн дол. США, які, за даними прокуратури, належать екс-нардепу Юрія Іванющенку. Про це повідомив заступник Генерального прокурора України Євген Єнін на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Не врятували Іванющенка ані куплені рішення в українських судах, ані навіть нещодавнє зняття санкцій Радою ЄС. 7.03 латвійський апеляційний суд залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 млн дол США, що належать Ю.Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність вказаних коштів. Рішення є остаточним та оскарженню не підлягає", - повідомив заступник Генпрокурора.

Він підкреслив, що українське слідство цього разу перебувало на постійному контакті з латвійськими компетентними структурами та сприяло конфіскації цих грошей в Латвії.

"Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші, натомість Україна має шанси побачити ці гроші, як тільки відповідний вердикт щодо Іванющенка в Украіні вступить в силу", - додав Є.Єнін.

Крім того, він зауважив, що Генпрокуратура буде вдячна усім, хто "володіє та готовий поділитися детальною інформацією про міфічні 5,4 млрд дол. США Іванющенка в закордонних юрисдикціях, нібито втрачених для нашої держави після нещодавнього скасування санкцій ЄС".

Нагадаємо, ГПУ об’єднала кримінальні провадження щодо Ю.Іванющенка.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Україна втратила позицію у рейтингу ФІФА

     • 13962 переглядiв

    Через ремонт деякі столичні тролейбуси змінять маршрут

     • 9681 переглядiв

    Пам'ять Т.Шевченка вшанували в Ужгороді

     • 9113 переглядiв