u-gpu-povidomili-pro-novu-spravu-pro-rozkradannya-v-oborontsi

У ГПУ повідомили про нову справу про розкрадання в "оборонці"

 • 9841 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. Співробітниками Департаменту контррозвідки СБУ виявлено факти заволодіння грошовими коштами в оборонній сфері, а саме - понад 6,7 млн дол. США при укладанні іноземною компанією контракту з одним із підприємств концерну ДП "Укроборонпром". Проходять слідчі дії у службових приміщеннях Кабінету міністрів, Державної прикордонної служби, Державної фіскальної служби та ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт". Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу Генпрокуратури.

"Головною військовою прокуратурою ГПУ здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі 6 739 213 дол. США при укладанні іноземною компанією зовнішньоекономічного контракту з одним із підприємств концерну ДП "Укроборонпром" по постачанню Державній прикордонній службі України Підвісної системи раннього виявлення", - вказали у ГПУ.

Кримінальне провадження, як зазначається, зареєстровано за матеріалами ДКР СБУ.

"Прокурорами Головної військової прокуратури за оперативним супроводом Департаменту контррозвідки СБУ та участі співробітників Центру спеціальних операцій "А" СБУ проведено та проводяться на даний час в службових приміщеннях Кабміну, ДПСУ, ДФС та ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт" слідчі дії, спрямовані на вилучення оригіналів документів та інших речей і предметів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні", - додали у ГПУ.

Нагадаємо, раніше Президент Володимир Зеленський заявив про ще одну корупційну схему в "оборонці".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП