u-gretsiyi-otsinili-stan-krayini-pislya-vikhodu-z-kreditnoyi-programi-yes

У Греції оцінили стан країни після виходу з кредитної програми ЄС

 • 7924 переглядiв

КИЇВ. 9 вересня. УНН. Прем’єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас заявив, що Греція після восьми років отримання фінансової допомоги від Європейського союзу повернулася до “нормального економічного зростання” і відновлення. З такою позицією глава грецького кабміну виступив у суботу в своїй програмній промові перед представниками ділових кіл країни у залі конгресів "Веллідіо" на 83-й Салонікському міжнародному ярмарку, передає УНН

Як зазначається на сайті прем'єра, Ціпрас підкреслив, що три роки тому керівництво країни прийняло важкі, але правильні рішення, пішовши на компроміс із міжнародними кредиторами і погодившись на важкі реформи в обмін на кредити. "Через три роки після важкої угоди серпня 2015 року вперше можу вам сказати із повною упевненістю, що ми прийняли тоді правильні рішення, які виправдалися, - сказав Ціпрас. - Ми тоді взяли важкі рішення без впевненості в їх результатах, ми боролися і вивели країну із зачарованого кола заходів жорсткої економії і рецесії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грецька поліція застосувала сльозогінний газ проти демонстрантів у Салоніках

За словами прем'єра, правильною була ставка на збереження місця Греції в єврозоні. "Зроблений влітку того року наш вибір не ставити під удар європейський курс нашої країни і укласти угоду з нашими кредиторами виявився єдиним правильним, тому що зараз, через три роки, Греція - вже інша країна, - сказав Ціпрас. - Це - країна, яка після чистого виходу з меморандумів знову твердо стоїть на своїх ногах, покладається знову на свої власні сили і, головне, може тепер впевнено дивитися в майбутнє".

Як наголошується на сайті глави кабміну, в ході зустрічі Ціпрас і запрошенний міністр торгівлі США Вілбур Росс обговорили перспективи відносин Сполучених Штатів і Греції, а також нові напрямки для інвестицій у туризм, нерухомість, інфраструктуру та енергетику.

Як раніше інформував УНН, у кінці серпня Європейський стабілізаційний механізм (ESM) оголосив про те, що програма третьої макрофінансової допомоги Греції була завершена, і Афіни виходять з-під зовнішнього управління іноземних кредиторів. За вісім років Греції були надані 203,77 млрд євро. Тепер вона повинна буде погасити цей кредит за 30 років.

Нагадаємо, міжнародне рейтингове агентство Standard and Poor’s підвищило кредитний рейтинг Греції зі рівня B до B+. За даними S&P, позитивний прогноз рейтингу відображає поліпшений баланс ризиків кредитоспроможності країни при тому, що державний борг Греції залишається високим.

Українські Національні Новини

Новини Світу