u-gretsiyi-spalakhnuli-gnivni-protesti-cherez-avariyu-poyizdiv

У Греції спалахнули гнівні протести через аварію поїздів

 • 920941 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Внаслідок найбільшої в країні залізничної катастрофи, тисячі розлючених демонстрантів зібралися в Афінах, сталися сутички з поліцією. Про це УНН пише з посиланням на AFP.

Деталі

За даними влади, профспілки залізничників організували акцію протесту в центрі Афін, у якій взяли участь близько 12 000 осіб.

За даними поліцейського управління Афін, п'ятеро людей було заарештовано і семеро поліцейських отримали поранення, коли група з більш ніж 200 осіб у масках і чорному одязі почала кидати в поліцейських шматки мармуру, каміння, пляшки та запальні бомби. Деякі демонстранти підпалювали баки для сміття і кидали в них пляшки із запалювальною сумішшю. Інші тримали плакати з написом «Геть уряду-вбивці».

У Салоніках близько 3000 осіб взяли участь у двох акціях протесту. Більша, організована лівими активістами, пройшла маршем до будівлі уряду. Про якісь інциденти на цьому заході не повідомлялося.

Демонстрації та пікети по всій Греції виражають скорботу та гнів у зв'язку зі зіткненням пасажирського та товарного поїздів.

Багато жертв були студентами, які поверталися з канікул на вихідних. Кількість загиблих зросла до 57 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аварія поїздів в Греції: кількість жертв зросла до 57. Деталі розслідування

Українські Національні Новини

Новини Світу