u-gretsiyi-zhiteli-vdruge-protestuyut-proti-obovyazkovoyi-vaktsinatsiyi

У Греції жителі вдруге протестують проти обов'язкової вакцинації

 • 25101 переглядiв

КИЇВ. 22 липня. УНН. У грецьких Афінах люди вийшли на протести проти щеплень від коронавірусу. Поліція випустила сльозогінний газ та водяний канон, щоб розігнати натовп. Про це інформує Reuters, пише УНН.

Деталі

Близько 1500 людей взяли участь у акції протесту перед парламентом, що є другою за тиждень акцією проти щеплення COVID-19. Попередній мітинг зібрав понад 5 000 людей, деякі з них розмахували грецькими прапорами та дерев'яними хрестами.

Протести були спричинені урядовим рішенням, яке було розпочато ще в липні, і вказує на обов'язкове щеплення медичних працівників та персоналу будинків престарілих. Уряд запропонував восени вакцинувати інші групи, таких як вчителі.

Інфекції в Греції зростали протягом останніх тижнів, а влада повідомила про майже 3000 нових випадків за минулу добу, що досягло загальної кількості з початку пандемії до 463 473 осіб. Померло більше 12 800.

Нагадаємо

Консервативний уряд Греції оголосив 12 липня, що тільки щеплені від коронавірусу люди зможуть перебувати в закритих приміщеннях барів і ресторанів, а також відвідувати заклади культури. Уряд зробив обов'язковими щеплення від COVID-19 для медпрацівників і персоналу притулків для літніх людей. Щепитися від коронавірусу доведеться також усім військовозобов'язаним і професійним військовим.

Окрім того, уряд планує дозволити щеплення для неповнолітніх від 15 років за згоди батьків, передає інформагенція AP.

Українські Національні Новини

Новини Світу