u-gruziyi-opozitsiya-provodit-masovi-protesti-cherez-rezultati-parlamentskikh-viboriv

У Грузії опозиція проводить масові протести через результати парламентських виборів

 • 14333 переглядiв

КИЇВ. 8 листопада. УНН. У будівлі парламенту у центрі Тбілісі тисячі людей зібралися на опозиційний мітинг проти результатів парламентських виборів, що пройшли у Грузії 31 жовтня, передає УНН із посиланням на BBC.

Так, повідомляється, що опозиція говорить про "тотальну фальсифікацію" виборів, на яких, згідно з попередніми результатами, правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія" отримала трохи менше половини голосів виборців - 48,23% на пропорційних виборах.

Ще у 13 округах її кандидати у мажоритарні депутати отримали абсолютну більшість голосів і перемогли у першому ж турі.

У 17 округах, в тому числі всіх восьми округах Тбілісі, 21 листопада пройде другий тур голосування. Таким чином, згідно із повідомленням журналістів, "Грузинська мрія" близька до отримання більшості голосів у парламенті.

У той же час, відзначається, що з результатами виборів не погоджується ні одна із опозиційних партій, що подолали виборчий бар'єр.

На знак протесту опозиційні партії відмовилися від мандатів у парламенті нового скликання. Весь тиждень у Тбілісі та інших містах проходили протести.

Нагадаємо, минулого тижня у Тбілісі під час акції протесту біля резиденції засновника правлячої партії "Грузинська мрія" Бідзіна Іванішвілі сталася стрілянина.

Як повідомляв УНН, 31 жовтня у Грузії відбулися парламентські вибори.

Вони проходили за змішаною системою: 120 депутатів обиралися за пропорційною системою, а 30 - за мажоритарною. У боротьбі за 150 мандатів брали участь 48 партій і два блоки. Право голосу на виборах було у більш ніж 3,5 мільйонів громадян.

За підсумками підрахунку 100% голосів перемогла правляча партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія", проте опозиція не згодна з цим і виходить на протести.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    На Київщині за крадіжку лісу затримали нелегала із РФ

     • 15659 переглядiв

    Укрзалізниця відкриває продаж квитків до низки станцій

     • 19195 переглядiв

    Клуб Ярмоленка у додатковий час здобув перемогу в АПЛ

     • 15372 переглядiв

    Синоптики дали прогноз погоди на початок тижня

     • 25217 переглядiв