u-gruziyi-shturm-parlamentu-kvalifikuvali-yak-sprobu-derzhperevorotu

У Грузії штурм парламенту кваліфікували як спробу держперевороту

 • 9295 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Міністерство внутрішніх справ (МВС) Грузії буде розслідувати заворушення в Тбілісі в ніч на 21 червня за статтями про масові заворушення і заколот з метою насильницької зміни конституційного ладу. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури Грузії, передає УНН.

" На підставі подальших слідчих дій, слідчих доказів і розслідувань десятків свідків під час розслідування слідчий орган дійшов висновку, що з 20 червня 2019 року громадяни мали намір жорстоко повалити і захопити державну владу через заколот", - сказано у заяві прокуратури Грузії.

Крім того, правоохоронці продовжують розслідування стосовно депутата парламенту Никанора Мелія. Він звинувачується за статтею 225 Кримінального кодексу. У справі також були проведені додаткові слідчі дії, були опитані свідки та потерпілі. У цей час до розслідування залучено до 60 осіб.

Створено спеціальну слідчу групу. В ході розслідування опитано близько 170 осіб, у тому числі постраждалих, журналістів та інших представників ЗМІ.

Були вилучені гумові кулі та інші предмети для здійснення експертиз.

Для забезпечення прозорості процесу розслідування Генеральна прокуратура Грузії тісно співпрацює з громадським захисником та громадськими організаціями.

Нагадаємо, на акції протесту в 22 червня Грузії протестуючі виступили проти поліції після того, як співробітники правоохоронних органів намагалися заарештувати одного з учасників акції.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Україна не має послів у 12 державах

     • 22965 переглядiв

    На Івано-Франківщині підозрюваний втік із залу суду

     • 11003 переглядiв