u-gruziyi-sud-zaareshtuvav-zagrozu-kandidatu-v-prezidenti-uchasnika-viyni-v-ukrayini

У Грузії суд заарештував за погрози кандидату в президенти учасника війни в Україні

 • 10441 переглядiв

КИЇВ. 29 грудня. УНН. Тбіліський міський суд заочно обрав арешт на час слідства Георгію Русіташвілі, обвинуваченому в погрозах на адресу новообраного президента Грузії Саломе Зурабішвілі та членів її сім'ї в передвиборний період. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Грузії, передає УНН.

У той же час грузинські ЗМІ повідомляють, що за інформацією правоохоронних органів країни Георгій Русіташвілі в даний момент знаходиться в Україні і є учасником воєнізованого формування.

Георгій Русіташвілі звинувачується в тому, що нібито незадовго до другого туру президентських виборів відправляв смс і звукові повідомлення Саломе Зурабішвілі, її синові й дочці, з погрозами на їхню адресу. Повідомлення нібито містять нецензурну лайку і заяви про те, що Зурабішвілі буде застрелена в голову.

12 листопада, МВС Грузії порушило кримінальну справу за статтями "погроза" і "самовільне проникнення в комп'ютерну систему". Слідство дійшло висновку, що автором погроз є Георгій Русіташвілі.

"Від Кетеван і Теймураза Горджестані (діти Зурабішвілі - ред.) були запитані як короткі текстові повідомлення, які посилав Георгій Русіташвілі, так і голосові повідомлення, які він послав Теймуразу Горджестані... У них він погрожує позбавленням життя членам його сім'ї, в тому числі і його матері", - сказала прокурор справи Маріам Гогреліані в інтерв'ю телекомпанії "Руставі 2".

Адвокат Ніно Мчедлішвілі, що представляє інтереси Русіташвілі, вважає, що в повідомленнях немає ознак загрози. За її словами, ніхто не став би всерйоз сприймати такі послання, а тим більше боятися їх. На даний момент проти Русіташвілі кримінальну справу порушено за статтею "погроза", що карається штрафом або суспільно корисною працею на строк від 120 до 180 годин або виправними роботами на строк до 1 року, або позбавленням волі на строк до 1 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Грузії підозрюють затриманих українців в спробі влаштувати провокації

Українські Національні Новини

Політика