u-gruziyi-vid-maybutnogo-prezidenta-ukrayini-chekayut-posilennya-u-protistoyanni-spilnim-viklikam-eksperti

У Грузії від майбутнього президента України чекають посилення у протистоянні спільним викликам – експерти

 • 17058 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Грузія та Україна мають спільні небезпеки та виклики, а тому від майбутнього українського президента очікують не лише поглиблення двосторонньої співпраці, а й посилення спільної боротьби на міжнародних майданчиках. Про це в коментарі УНН розповіли політичні експерти з Грузії.

"У Грузії від президента України чекають перш за все позитивних змін у вашій країні. Певна частина нашого населення дивиться на вибори в Україні у зв'язку з кейсом Саакашвілі, інші - просто вболівають за країну. Що стосується відносин між нашими державами, - ми просто приречені бути разом і підтримувати один одного", - сказав грузинський політолог Гела Васадзе.

Перед Україною та Грузією стоять спільні загрози.

"Головне, що чекає Грузія від нового українського керівництва - це поглиблення двостороннього співробітництва. Воно зараз на хорошому рівні, але цього - недостатньо. Це не вина Києва, але обидві країни зобов'язані рухатися разом більш активно, з огляду на загальні виклики: війни, окупація і інші загрози ззовні, які покликані гальмувати розвиток наших країн. Все це повинно ще сильніше згуртувати два народи Грузії та України, щоб протидіяти пропаганді, дезінформації, втручанням Кремля в вибори в наших країнах. А також посилити роботу лініями Радбезів та інших спецслужб. Для Грузії важливо, щоб президент України продовжував активно виступати на міжнародних майданчиках, привертаючи увагу громадськості до анексії Криму, підтримки Кремлем війни на Сході України, так як перед Грузією ці проблеми також стоять дуже гостро. Також вкрай важливо, щоб курс на інтеграцію в ЄС і НАТО був не тільки продовжений, але і посилений. Наші країни давно визначили шлях розвитку - це інтеграції з ЄС. А співпраця з Кремлем - це не тільки "ручкання" з режимом, який стріляє в твоїх громадян, а й шлях в нікуди з точки зору рівня життя громадян", - вважає політичний оглядач Єгор Куроптев.

Нагадаємо, УНН опитав експертів з різних країн про те, чого вони очікують від майбутнього глави України у площині міжнародних відносин. Детальніше можна прочитати у публікації "Неабиякі очікування від майбутнього президента у країн-сусідів і друзів України". 

Як повідомляв УНН, Орбан сподівається, що Зеленський покращить відносини між країнами

Українські Національні Новини

Політика