u-gruziyi-vidpustili-vsikh-zatrimanikh-aktivistiv

У Грузії відпустили всіх затриманих раніше громадських активістів

 • 16128 переглядiв

КИЇВ. 20 листопада. УНН. Усіх 37 активістів опозиції звільнили із залу суду після їхнього затримання біля парламенту Грузії в Тбілісі у понеділок, 18 листопада. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Новости-Грузия".

"У Тбіліському міському суді перенесли на 13 годину 20 листопада розгляд адміністративних справ щодо 37 громадських активістів, затриманих під час розгону акції протесту опозиції біля парламенту Грузії. Після оголошення цього рішення всі затримані були звільнені із залу суду", - йдеться у повідомленні.

Вони покинули будівлю суду після 12-годинного судового розгляду. Суддею на процесі був Валеріан Палішвілі.

Так, на акції протесту 18 листопада було затримано 37 учасників акції після того, як поліція за допомогою водомета розігнала мітинги біля входів до парламенту. Усім затриманим висунуті обвинувачення за статтями "непокора законним вимогам органів правопорядку" і "дрібне хуліганство" Кодексу адміністративних правопорушень країни.

Повідомляється, що о 13:00 процеси відновляться, і активісти знову будуть в суді.

"Суддя розглядав по шість справ одночасно. До опівночі він розглянув справи тільки частини ув'язнених, проте сторона звинувачення так і не змогла представити переконливих доказів того, що активісти чинили опір поліції під час затримання", - повідомляють у виданні.

Сторона захисту впродовж дня неодноразово ставила питання про відвід судді Пілішвілі, оскільки, на їхню думку, він навмисно затягує судовий процес. Про навмисне затягування процесу заявляють і представники опозиції, які перебували в будівлі суду.

Звільнені активісти заявили, що мають намір продовжувати протестний рух. За їхніми словами, нинішній судовий процес ще раз переконав їх у тому, що "система розвалюється" і вони "не втомляться ходити на акції".

Нагадаємо, раніше активісти заблокували вхід до парламенту Грузії, вимагаючи проведення виборів за пропорційною системою. Після цього, спецпризначенці розігнали протестувальників біля парламенту в Грузії. В результаті, МВС Грузії затримало 37 учасників акції біля парламенту.

Однак після розгону мітингарів у Тбілісі поновилися акції протесту біля парламенту.

Українські Національні Новини

Новини Світу