u-gvatemali-cherez-zemelnu-superechku-stalisya-sutichki-sered-13-zagiblikh-ye-zhinki-ta-diti

У Гватемалі через земельну суперечку сталися сутички. Серед 13 загиблих є жінки та діти

 • 15372 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Щонайменше 13 людей загинули у Гватемалі внаслідок сутичок через земельну суперечку між жителями двох муніципалітетів на території південно-західного департаменту Солола. Про це повідомила у суботу у Twitter Національна цивільна поліція центральноамериканської країни, передає УНН.

Цитата

"Поліція виявила тіла 13 загиблих у населеному пункті Чікікс у муніципалітеті Науала (Солола), які стали жертвами неприпустимого братовбивства", - йдеться в інформації. У ній наголошується, що серед загиблих "числяться жінки та діти", під час конфлікту також загинув один поліцейський, ще двоє поранені.

Деталі

Після кількох невдалих спроб загону НЦП вдалося увійти до району конфлікту. Водночас армійське командування повідомило, що підрозділ із 60 військовослужбовців перебуває у муніципалітеті Науала у повній готовності для того, щоб у разі потреби сприяти правоохоронним органам.

Зіткнення на території муніципалітетів Науала та Санта-Катаріна Ікстауакан, які мають спільний кордон, сталися через земельну суперечку. Їхні жителі протягом майже 100 років оскаржують територію на кордоні, що раніше вже неодноразово призводило до кровопролиття.

Українські Національні Новини

Новини Світу