u-honkonzi-ukhvaleno-zakon-pro-dovichne-uviaznennia-za-zakolot-derzhavnu-zradu-i-shpyhunstvo

У Гонконзі ухвалено закон про довічне ув'язнення за заколот, державну зраду і шпигунство

 • 21972 переглядiв

Парламент Гонконгу одноголосно ухвалив новий закон, який передбачає покарання аж до довічного ув'язнення за "зовнішнє втручання", підбурювання, зраду і шпигунство, який може бути використано для боротьби з ідеєю про незалежність Гонконгу.

Парламент Гонконгу одноголосно ухвалив новий закон, що передбачає покарання аж до довічного ув'язнення за "зовнішнє втручання", заколот, зраду і шпигунство, статті якого описано розпливчасто і можуть використовуватися для боротьби з ідеєю незалежності міста. Про це пише ВВС, передає УНН.

Деталі

Парламент Гонконгу, що складається з лояльних до Китаю депутатів, ухвалив новий закон, який передбачає покарання аж до довічного ув'язнення за "зовнішнє втручання", заколот, зраду і шпигунство. Однак нові санкції кримінальних статей у ньому прописані вкрай розмито.

Закон, відомий як "стаття 23", пройшов через парламент менше ніж за два тижні. Як заявив глава гонконгської адміністрації Джон Лі, новий закон потрібен для захисту від "потенційних диверсій і підводних течій, які намагаються сіяти смуту", і особливо від "ідей про незалежність Гонконгу".

Віцепрем'єр держради КНР Дін Сюесян заявив, що якнайшвидше ухвалення нового законодавства захистить основні національні інтереси і дасть змогу Гонконгу зосередитися на економічному розвитку.

Контекст

Пекін 2020 року видав закон про національну безпеку для Гонконгу, що дало змогу владі нейтралізувати потужний протестний рух у місті. Після видання цього закону в Гонконзі було заарештовано десятки людей.

Коммунистическая партия Китая могла отслеживать протестующих в Гонконге с помощью TikTok07.06.2023, 17:12 • [views_666420]

Анастасія Рябоконь

Новини Світу