u-hruzii-rozpochalas-aktsiia-protestu-pid-parlamentom-proty-zakonu-pro-inozemnykh-ahentiv

У Грузії розпочалась акція протесту під парламентом проти закону про "іноземних агентів"

 • 16475 переглядiв

Сотні громадян Грузії вийшли на протест в Тбілісі, Грузія, проти закону про "іноземних агентів", який критики порівнюють з російським законом, що використовується для придушення опозиції; подальші акції протесту заплановані на вечір.

У Грузії сотні містян вийшли на вулиці Тбілісі, аби протестувати проти закону про  "іноземних агентів". Про це повідомляє видання "Грузия Online"., передає УНН.

Деталі

Присутні на акції опротестовують законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", який сьогодні вранці розглядатиме юридичний комітет.

Демонстрація відбувається біля заднього входу в парламент. На місці зібралися представники громадських організацій та ЗМІ, які розгорнули банери з написом: "Ні російському закону!".

Серед протестувальників журналісти та представники неурядових організацій.

Вони порівнюють запропоноване законодавство з російським, яке москва використовує для придушення противників режиму. На місце протесту вже прибула поліція. 

У ЄС занепокоєні рішенням Грузії щодо повторного перегляду законопроєкту про "іноземних агентів" 04.04.24, 16:38 • [views_0]

Як повідомляє видання DW, до протесту приєдналися і 50 грузинських виноробів: вони випустили спільну заяву, в якій закликають "уряд зрадників" піти у відставку.

Також проєкт SOVA зазначає, учасники акції розгорнули біля парламенту прапор ЄС.

Доповнення

Зазначається також, що ще одна акція протесту проти законопроєкту пройде перед парламентом увечері о 19:00.

Організатори закликають прихильників європейського майбутнього Грузії виходити на протести проти "російського закону".

Нагадаємо

Правляча партія Грузії планує повернутися до законопроєкту, що вимагає від організацій, які отримують іноземні кошти, реєструватися як "іноземні агенти", попри протести й критику з боку опонентів і західних країн минулого року.