u-kabmini-anonsuvali-sche-odin-pererakhunok-zarplat-dlya-shakhtariv

У Кабміні анонсували ще один перерахунок зарплат для шахтарів

 • 18146 переглядiв

КИЇВ. 7 лютого. УНН. На забезпечення оплати праці шахтарів та внесення платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати, буде здійснено ще один перерахунок. Про це під час години запитань до уряду сказав міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель, передає кореспондент УНН.

"Якщо говорити безпосередньо по шахтарям і тим боргам, які зараз є... У цей вівторок було здійснено відповідний бюджетний платіж. Невеличкий, ми зараз балансуємо це питання для того, щоб контролювати ситуацію і балансувати, проте, відверто кажучи, найближчим часом буде ще один бюджетний платіж", - сказав Оржель.

Він нагадав, що напередодні разом з Президентом Володимиром Зеленським мав зустріч з шахтарями.

"Як я сказав, у нас зараз настільки змінена структура споживання, настільки змінюється ринок електричної енергії, а головним споживачем вугілля, зокрема, і державних шахт, де ми бачимо відповідну заборгованість, є теплова генерація. У нас зменшується навантаження на теплову генерацію, зменшується виробництво", - додав міністр.

Нагадаємо, цього тижня державна казначейська служба України у середу перерахувала 163 млн грн, які будуть спрямовані на забезпечення оплати праці шахтарів.

Українські Національні Новини

Економіка