u-kabmini-maye-buti-ministerstvo-scho-vidpovidatime-za-politiku-u-sudoviy-sferi-minyust

У Кабміні має бути міністерство, що відповідатиме за політику у судовій сфері - Мін'юст

 • 8072 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. В уряді має бути міністерство, яке відповідатиме за політику у судовій сфері. Про це сьогодні сказала перший заступник Міністра юстиції Наталія Бернацька під час VI Міжнародного судово-правового форуму, передає кореспондент УНН.

"Зараз є дискусія в уряді, що попри те, що, наприклад, ми не формуємо політику у сфері антикорупції, тому що є НАЗК, інші органи, які цим займаються, ми також не впливаємо на судову систему, яка є незалежною, але все одно в уряді має бути міністерство, яке буде відповідальне за формування політики у цій сфері", - сказала Н.Бернацька, відповідаючи на запитання про те, чи може Мін'юст взяти на себе функції здійснення моніторингу, доступності правосуддя і якості судових послуг для українців.

За її словами, Міністерство юстиції, як аналітичний центр, готове вкласти свою частину роботи для того, щоб "робити оцінку ефективності окремих процесів з боку".

"Зараз формуються нові підрозділи у міністерствах, які називаються генеральні директорати за підтримки ЄС. Є один типовий вид такого директорату в кожному міністерстві - стратегічного планування та євроінтеграції. Якраз це є такий аналітичний центр, який може збирати, обробляти інформацію і надалі її представляти для використання в суспільстві", - додала перший заступник міністра юстиції.

Як повідомляв УНН, в урядовій газеті "Голос України" опублікований закон про Антикорупційний суд.

Українські Національні Новини

Політика