u-kabmini-predstavili-proekt-stvorennya-ukrayinskogo-mizhnarodnogo-finansovogo-tsentru

У Кабміні представили проект створення Українського міжнародного фінансового центру

 • 13255 переглядiв

КИЇВ. 20 січня. УНН. Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку Тимур Хромаєв представив на засіданні уряду проект створення Українського міжнародного фінансового центру (УМФЦ), який буде створено в рамках підписання меморандуму між Україною, USAID та ЄБРР, передає кореспондент УНН.

"Був підготовлений меморандум між урядом та нашими партнерами з USAID та ЄБРР щодо формування і створення в Україні Українського міжнародного фінансового центру", - сказав Хромаєв.

За його словами, УМФЦ буде повністю інтегровано в українську правову систему та надасть рівні можливості та переваги кожному локальному та міжнародному учаснику.

Зазначається, що від такого кроку буде низка переваг, зокрема:

▪️ для ділової спільноти - запобігання корупції та шахрайства, прозорі правила та регулювання, доступ до фінансів;
▪️ для держави - підвищення активності ринку та збільшення суми оподаткованого прибутку, підвищення конкуренції, інвестиції;
▪️ для населення - підвищення стандартів життя, збільшення обсягів заощаджень, стабільна пенсійна система.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський затвердив персональний склад Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва, в який увійшли заступники міністрів, народні депутати, працівники Офісу Президента та керівники громадських організацій.

Українські Національні Новини

Економіка