u-karpatakh-shukayut-tilo-zagiblogo-pid-lavinoyu-turista

У Карпатах шукають тіло загиблого під лавиною туриста

 • 11170 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. Після того, як внаслідок сходження снігової лавини у Карпатах на Закрпатті загинув турист, на місце події направлена пошуково-рятувальна група для транспортування його тіла. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ГУ ДСНС в області.

Рятувальники отримали повідомлення про інцидент напередодні, 25 січня, о 17:56.

Троє киян 1990 років народження проходили туристичний маршрут до гірського озера Геришаска на полонину Ярошеска в районі гори Стіг Рахівського району, коли на них зійшла лавина.

За словами постраждалих, їх накрило сніговою лавиною близько 17:00 24 січня. Двом з них вдалось відкопатись з-під шару снігу і вони відкопали свого товариша, однак, він вже був без ознак життя.

"У зв’язку із темною порою доби, вони вирішили переночувати в горах, а зранку повернутись до населеного пункту та розповісти про цей факт відповідним службам. Адже самостійно транспортувати загиблого, через брак технічних засобів не виявлялось можливим. Наразі у цю місцевість направлена пошуково-рятувальна група для транспортування тіла", - повідомили рятувальники.

Раніше про те, що туристів накрила снігова лавина у Карпатах, повідомили у Закарпатській ОДА.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП