u-kashmiri-znovu-zitknennya

У Кашмірі знову зіткнення

 • 11517 переглядiв

КИЇВ. 30 травня. УНН. В результаті втручання сил безпеки Індії в акцію протесту прихильників незалежності Джамму і Кашміру, загинула одна людина, поранені не менше 50. Про це повідомляє УНН з посиланням на Анадолу.

Згідно з інформацією місцевих джерел, зіткнення відбулися в районі Кулгам.

Сили безпеки Індії прибули на місце перестрілки між військовими і прихильниками незалежності регіону. У цей час місцеві жителі, в основному молодь, організували акцію на підтримку сепаратистів. Для розгону присутніх були застосовані пластикові кулі і сльозогінний газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В результаті перестрілки на кордоні Індії та Пакистану загинули 7 осіб

Головлікар районної лікарні Кулгама Фазіль Колчак повідомив, що в лікарні і поліклініки регіону доставлено понад 50 чоловік. Стан семи з них оцінюється як важкий. Вони відправлені в Шрінагар.

Регіон Кашмір залишається спірною територією між Індією і Пакистаном з 1947 року - після того, як дві країни отримали незалежність від Великої Британії.

Антиурядові угруповання, що діють в Джамму і Кашмірі з 1989 року, вимагають незалежності від Індії. В ході зіткнень в Кашмірі до сьогоднішнього дня загинуло понад 70 тисяч осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу