u-kazakhstani-dvi-oblasti-zasipalo-snigom

У Казахстані дві області засипало снігом

 • 17981 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Вчора несподівано травневий сніг випав відразу в двох областях Казахстану - Павлодарскій і Карагандинській. Про це повідомляє УНН з посиланням на Tengrinews.kz.

У Карагандинській області сніг випав в селищі Молодіжний Осакаровского району.

Тим часом в Караганді снігу немає, але температура повітря різко опустилася. Якщо вчора в місті було близько 20 градусів тепла, то сьогодні стовпчики термометрів тримаються на позначці +4 ... + 6 градусів.

"У ніч на 18 травня ми очікуємо заморозки. У місті прогнозуємо до мінус 4 градусів за Цельсієм, по області - до мінус 6 градусів. Снігу більше ніде не очікуємо", - розповіли в РГП "Казгидромет" по Карагандинської області.

У Павлодарської області снігопад пройшов в Лебяжинскому, Баянаульскому, Майському і Щербактінскому районах.

Тим часом синоптики не вважають погоду аномальною.

"У регіоні зберігається нестійка погода. В нічний час доби температура повітря досягає 0 ...- 3 градусів. З низькими нічними температурами і пов'язано випадання снігу. Це не аномальне явище. У ніч на 19 травня очікуємо заморозки до мінус 5 градусів", - відзначили вони.

Відзначимо, що 18 травня в регіоні оголошено штормове попередження. За прогнозами метеорологів, очікується посилення вітру до 15-20 метрів в секунду. За інформацією синоптиків, потепління чекає павлодарцев 21 травня. Але тепла погода встановиться тільки на початку червня.

Як повідомляв УНН, 18 травня в Україні грози, вдень в центральних, південних і східних областях місцями шквали 15-20 м/с.

Українські Національні Новини

Новини Світу