u-kazakhstani-zaklikali-ne-politizuvati-situatsiyu-schodo-mapi-ukrayini-bez-krimu

У Казахстані закликали не політизувати ситуацію щодо мапи України без Криму

 • 11170 переглядiв

КИЇВ. 13 червня. УНН. Перший заступник міністра закордонних справ Республіки Казахстан Мухтар Тлеуберді закликав не політизувати питання появи на фестивалі Astana Art Fest карти Російської Федерації з включеним до її складу Кримом, передає УНН із посиланням на Sputnik Казахстан.

"Не треба політизувати цей інцидент - інсталяція була, але цей твір якогось творчого колективу, відповідно, ніякого наміру політичного не було. Мабуть, художники підійшли творчо, не вдаючись в політичні подробиці. Вони свою провину визнали, направили офіційне звернення в посольство України з вибаченнями", - сказав М.Тлеуберді журналістам в кулуарах уряду.

Нагадаємо, у рамках фестивалю на бульварі "Нуржол" були виставлені фігури, які тримають в руках кулі із зображенням карт різних держав світу і символами цих держав.

Згодом у посольстві України у Республіці Казахстан заявили, що карта України - з ознаками порушення територіальної цілісності держави.

"Карта РФ - з ознаками порушення державного суверенітету України", - наголосили у посольстві і зажадали "пояснень та дій".

Українські Національні Новини

Політика