u-kerchenskiy-prototsi-evakuyuyut-ekipazh-sudna-cherez-otruyennya

У Керченській протоці евакуюють екіпаж судна через отруєння

 • 19163 переглядiв

КИЇВ. 19 лютого. УНН. Рятувальники готують до евакуації екіпаж судна під прапором Панами, що знаходиться в районі Керченської протоки, в зв'язку з отруєнням п'яти моряків. Одна людина на борту померла, повідомив прессекретар Росморрічфлоту Олексій Кравченко агентству ТАСС , передає УНН.

Цитата

"Судно під панамським прапором, що належать турецькому судновласнику, судно "Апріл", - виникли проблеми з отруєнням п'яти членів команди, один помер. Оперативний черговий направив до судна морський буксир "Меркурій", тому що судновласник дав добро на медевакуацію", - сказав Кравченко.

Деталі

За словами прес-секретаря Росморрічфлоту, судну запропонували перейти на якірну стоянку в акваторії порту Кавказ. Евакуація ускладнюється погодними умовами. За словами співрозмовника агентства, скільки людей перебувають на борту і громадянами яких держав вони є, поки невідомо.

Варто відзначити, що згідно з повідомленнями ЗМІ, у Криму з вечора 18 лютого почався сильний снігопад, за даними Росавтодору, за ніч на півострові випало 27 мм снігу.

Через негоду, за інформацією рятувальників, рух через Керченський міст закрито з обох сторін. Ведуться роботи по ліквідації ситуації, що склалася.

Для довідки

За всі роки після розпаду СРСР Київ та Москва досі не змогли домовитися про встановлення кордону в Азовському морі і Керченській протоці.

А в 2018 році російський спецназ захопив українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які слідували в Керченській протоці.

Додамо, що в 2019 році Організація Північноатлантичного договору (НАТО) заявила, що планує вжити заходів щодо забезпечення безпечного проходу суден України через Керченську протоку, а також розширити масштаби повітряної розвідки в регіоні Чорного моря.

Українські Національні Новини

Суспільство