u-kernesa-pidtverdili-koronavirus-z-10-veresnya-vin-perebuvaye-u-likarni

У Кернеса підтвердили коронавірус, з 10 вересня він перебуває у лікарні

 • 21008 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Мер Харкова Геннадій Кернес з 10 вересня перебуває у 17-ій Харківській міській лікарні з COVID-19 та двостороннім запаленням легенів. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко, передає УНН.

“Вчора ввечері після того фейка, який був поширений одним з Telegram-каналів, який належить політичним противникам, чи пов’язують з політичними противниками Кернеса - я був викликаний у 17-у лікарню, де він перебуває. Ми це підтверджуємо. І спілкувався з Геннадієм Адольфовичем, який дуже багато і дуже голосно сміявся з того, що було розповсюджено в інтернеті… Він просив передати, що він підтверджує коронавірус (захворювання на COVID-19 - ред.) і викликане ним двостороннє запалення легенів. Ні про яку кому, ні про який набряк мозку, ні про якісь інші фейки… не йдеться”, - сказав Юрій Сидоренко.

За його словами, всі, хто близько спілкувався з Геннадієм Кернесом - здають тести на COVІD-19. Це понад десяток людей.

Також він додав, що питання про лікування за кордоном та транспортування не розглядалося, оскільки в цьому немає необхідності.

“Це сталося минулого четверга. Він на лікарняному”, - додав Сидорченко, відповідаючи на запитання, коли госпіталізували Геннадія Кернеса.

Він зазначив, що стан Геннадія Кернеса стабільно тяжкий.

“Оскільки COVID, то цей стан здоров’я характеризується, як стабільно важкий”, - сказав політик.

За його словами, Геннадій Кернес не підключений до апарату штучної вентиляції легень. Лікарі не можуть сказати, коли він одужає.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Кернес у лікарні, але не в комі.

Українські Національні Новини

Політика