u-kharkivskiy-oblasti-spoyuvali-ditey-zadokumentovano-blizko-30-faktiv

У Харківській області споювали дітей: задокументовано близько 30 фактів

 • 14849 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. У Харківській області підвели і опублікували підсумки операції "Літо-2018". За даними Головного управління поліції, були зафіксовані випадки порушення прав дітей з боку батьків, а також факти споювання неповнолітніх, передає УНН з посиланням на повідомлення поліції.

"В області в літній період було задокументовано 10 фактів грубого порушення прав дітей з боку батьків, що спричинило тяжкі наслідки.

Відомості про події внесені в ЄРДР по ст.166 (злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена ​​опіка чи піклування) Кримінального кодексу України", - уточнили правоохоронці.

За продаж алкогольних напоїв і сигарет, притягнуто до відповідальності 34 особи.

"Також, поліцейськими задокументовано 27 фактів доведення неповнолітніх до стану сп'яніння. За невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків по вихованню дітей складено 749 адміністративних протоколів за ст. 184 КУпАП", - сказано в повідомленні.

Крім цього, поліцейськими було зареєстровано 12 нещасних випадків з дітьми зі смертельними наслідками - семеро дітей потонули у водоймах області, чотири загинули в результаті ДТП, один - впав з висоти.

"За даними фактами порушено кримінальні провадження. Також, до медичних установ були доставлені 9 дітей з важкими травмами в результаті нещасних випадків: в результаті падіння з вікон, падіння з висоти через власну необережність, отруєнь, електротравм, опіків", - резюмували в ГУ поліції.

Як писав УНН, депутати запропонували ввести кримінальну відповідальність для дорослих, які споюють неповнолітніх.

Українські Національні Новини

Суспільство