u-kharkivskomu-aeroportu-litak-ne-zmig-prizemlitisya-cherez-tuman

У Харківському аеропорту літак не зміг приземлитися через туман

 • 22986 переглядiв

КИЇВ. 13 жовтня. УНН. В аеропорту "Харків" через туман не зміг зайти на посадку нічний рейс із Анталії, літак відправився на запасний аеродром аеропорту "Бориспіль". Про це у коментарі УНН сказала представниця пресслужби аеропорту "Харків" Аліна Печериця.

"Екіпаж нічного рейсу "Анталія-Харків", авіакомпанії Azur Air Ukraine, прийняв рішення зробити посадку на запасному аеродромі аеропорту "Бориспіль" у зв'язку із туманом у нашому аеропорту. І на даний момент, через ці зміни, пішли невеликі зрушення у розкладі рейсів від даної авіакомпанії з нашого аеропорту. Всі деталі ви можете бачити на нашому онлайн-табло. Тобто затримані рейси у напрямку "Харків-Анталія" і "Анталія-Харків", - сказала Печериця.

За її словами, туман уже пройшов і ситуація стабільна. Всі рейси виконуються за розкладом.

Також вона зазначила, що той рейс, який не зміг зайти на посадку, якийсь час кружляв над аеропортом.

"Так буває, це нормальна практика. Тому що погодні умови - вони досить динамічні і вони можуть змінитися протягом цього часу. Там уже командир екіпажу сам вже приймає рішення: або ж він чекає, коли погода налагодиться, для того, щоб він зміг приземлитися, або ж він летить на запасний аеродром. Це все лежить у руках конкретно екіпажу, а завдання аеропорту у даний момент - просто попередити, повідомити про обстановку і дати всі необхідні параметри", - додала представниця пресслужби.

Нагадаємо, у Франції п'ятеро людей загинули при зіткненні літаків.

Українські Національні Новини

Суспільство