u-kharkivskomu-universiteti-stavsya-spalakh-koru

У харківському університеті стався спалах кору

 • 10094 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. У Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна зафіксували спалах захворюваності на кір серед працівників та студентів університету. У зв'язку з цим у виші ввели обмежувальні протиепідемічні заходи. Про це йдеться в наказі "Про обмежувальні протиепідемічні заходи" від 12 квітня 2019 року, передає УНН.

"З метою запобігання подальшому розповсюдженню інфекційного захворювання... довести до відома працівників та осіб, що навчаються, інформацію... щодо виявлення випадків захворювання на кір у працівників та студентів університету... З 15 квітня 2019 року обмежити проведення культурно-масових заходів в університеті на період проведення обмежувальних протиепідемічних заходів", - йдеться в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна очолила антирейтинг ВООЗ щодо захворюваності на кір

У наказі наголошено, що працівникам та особам, які навчаються, з погіршенням стану здоров'я необхідно звернутися до пункту тимчасового базування університету КНП "Міська студентська лікарня" Харківської міської ради.

Крім того, викладачам необхідно при проведенні занять інформувати студентів про необхідність дотримання санітарних норм. Також 17 квітня призначено проведення загальноуніверситетська кураторська година щодо профілактики захворювання на кір.

Також буде визначено коло осіб, які контактували з хворими, їх стан щепленості проти кору.

Нагадаємо, з початку року в Україні на кір захворіли понад 39 тисяч людей.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП