u-kharkovi-deputat-miskradi-pidozryuyetsya-u-zavolodinni-430-tis-grn-vidilenikh-na-remont-dorig

У Харкові депутат міськради підозрюється у заволодінні 430 тис. грн, виділених на ремонт доріг

 • 12119 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. У Харкові депутату міськради повідомили про підозру у заволодіння коштами на суму майже 430 тисяч гривень під час ремонту доріг. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Харківської області.

"…повідомлено про підозру депутату Харківської міської ради VII скликання, який є директором комунального підприємства, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах)", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що у ході досудового розслідування встановлено, що в минулому році комунальним підприємством, яке очолює підозрюваний, проводились роботи з капітального ремонту асфальтового покриття на території іншого комунального підприємства міста Харкова, де вони обидва фактично розміщуються. Фінансування вказаних робіт здійснювалось за рахунок коштів місцевого бюджету.

"Очільник комунального підприємства-підрядника, достовірно знаючи, що виконані роботи не відповідають проектно-кошторисній документації, завищив їхній обсяг та вартість в актах приймання виконаних робіт на третину від загальної вартості робіт, зазначеної у договорі, заволодівши таким чином грошовими коштами на суму майже 430 тис. грн", - додається у повідомленні.

Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Вінниччині начальника відділу освіти, керівника будівельної організації та інженера технічного нагляду підозрюють у розтраті 1,1 млн бюджетних коштів, виділених на ремонт спортивного комплексу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП