u-kharkovi-na-khabari-v-3-tis-dolariv-zatrimali-kerivnika-derzhlaboratoriyi

У Харкові на хабарі в 3 тис. доларів затримали керівника держлабораторії

 • 11785 переглядiв

КИЇВ. 3 грудня. УНН. У Харкові затримали одного з керівників Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, який намагався дати хабар прокурору за закриття кримінального провадження. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Харківської обласної прокуратури.

“У Харкові затримано одного з керівників Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, який намагався надати неправомірну вигоду прокурору місцевої прокуратури за закриття кримінального провадження. У ході досудового розслідування встановлено, що до прокурора звернувся один з керівників державної лабораторії з пропозицією надати неправомірну вигоду за закриття кримінального провадження, в якому йому повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди. Прокурор, у свою чергу, повідомив керівництву про ці обставини. Крім того, до обласної прокуратури звернувся громадянин, який повідомив, що зазначений керівник лабораторії попрохав його бути посередником, а саме передати 3 тис. доларів прокурору”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 3 грудня 2020 року зазначеного керівника лабораторії затримали в порядку ст. 208 КПК України після надання неправомірної вигоди посереднику для подальшої передачі прокурору. В ході огляду місця події слідчими виявлено та вилучено грошові кошти в сумі 3 тис. доларів США.

Вказано, що процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура. Досудове розслідування — слідче управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Повідомляється, що наразі вирішується питання про повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 369 КК України та обрання запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Києві митник “погорів” на вимаганні хабарів з імпортерів.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП